Jeg benytter kun sunne og friske hunder i min avlstjeneste, alle mine avlshunder er veterinärsjekket og fri for Patella Lux,PRA. KCS og Primary Lens Luxation(PLL)Og det er en selvfølge at mine hunder blir lyttet på hjertet hver gang dem blir vaksinert.Jeg startet öyenlysning og sjekket Patella Lux av mine hunder allerede fra år 99 og har nå testet i flere genrasjoner.Når det gjelder öyenlysing av vår rase så ble det anbefalt etter att vi fikk PRA på rasen i år 2007 å öyenlyse hunder som brukes i avel regelmessig,dvs ca 1 gang per år,for hunder som ikke skal brukes i avel öyenlyses ved 1 års alder,4 års alder og 7 års alder.För 2007 hadde vi ingen anbefaling angående öyenlysning eller patella lux test på vår rase.Og det var ikke mange som öyenlyste sine hunder för 2007 regelmesig.

Når det gjelder Primary Lens Luxation(PLL) så er det fler linjer som er blitt konstantert hunder som er bærer eller er blitt syke.Så denne testen ut fra det vi vet idag er meget viktig å få tatt på sine hunder.Noe alle seriøse oppdrettere gjør i disse dager.

Alle mine hunder som skal gå i avel er testet for dette og jeg velger bare å bruke hunder som er fri også for denne testen(PLL) videre i mitt avelsprogram. Derfor er min hanne Krokus Vivarium tatt ut av avel da han er bærer.

Jeg önsker at mine valpekjöperer öyenlyser sine hunder regelmessig(etter anbefaling fra cc-clubben + raseutvalget og sunnhetsutvalget retningslinjer)For det er meget viktig for alle parter, på denne måten kan du som valpekjöper hjelpe meg som driver oppdrett, så jeg kan fortsette å avle på friske hunder.

Som oppdretter ønsker jeg meg helst en valpekjøper som vil ha en valp til selskap og en turkamerat og som kan få lov til å bli gammel i ditt gode hjem. De fleste av mine valper har kommet til slike gode hjem og jeg er veldig takknemlig for det.

.Siste test 12-08-2015.Og alle mine hunder er FRI. Optigen,prcd-PRA.Normal på alle mine avels-hunder.

Testet stamtispa Lionheart Keep Winning For Norway og hun har helt supre friske öyne 12 år gammel. og 08-01-2010 ble hun testet for Lens luxation og den var Normal/Clear.

Har nå testet mine hunder for Lens Luxation.

Alle kull hos meg er nöye planlagt.

Jeg arbeider for å fremme god rygglengde, godt bryst, gode bevegelser og et frisk godt gemytt.

Mine hunder (og valper) tilbringer all tiden sin med meg og familien, de har eget föderom og eget sovesal(uten bur) med deling mellom gutter og jenter.

Vi går daglig turer i skog og mark for å bygge opp god kondisjon og godt humör.

Jeg er aktiv utstiller og medlem i SKK og NKK og fölger selvfölgelig disse regelvärk og normer i arbeidet med hundene.

Alle valper leveres registrert i SKK,vet-kontr,Micro chipset,1ste gangs vaksine,har 2-(3) ganger tatt ormkurer og skjulte fel forsikring i 3 år i Agria forsikrings selskap. Först når det er skrevet kjöpskontrakt(SKK's)og handpenger er betalt så er valpen bort bestilt.

Alle valpekjöper får med en startpakke med valpens egen perm med dokumenter ol, en bok/video med tips om valpen stell,samt en pakke valpefor.

Jeg står selvfölgelig til rådighet ved spörsmål som måtte dukke opp hos nye valpe-eiere og andre intreserte.

Advarsel: Kjöp aldri en valp der foreldre ikke er öyenlyst eller ikke kan legge fram beviser for det.Beste stedet en kan sjekke er dogweb.se. dogweb.no. Alle vetrinärer forplikter å sende inn kopi på öyenlysningpapirer.Ligger ikke foreldrene til valpen der inne, så kan det tyde på at ting ikke er riktig.Ikke tro på om oppdretter sier:"Jeg har öyenlyst uoffensielt " det skal alltid kunne bevises att hundene er öyenlyst offesielt..Lykke til dere som leser dette.

Mine avelshanner kan sparsomt lånes ut til dem som har godkjent kennelnavn og har tisper som er Øyenlyst + Patella Lux.PLL-test og fri.Helst også være prcd-PRA-testet og være fri.Og har minst ett CK på utstilling.

Nedenfor ser du mine hunder hjemme og på turer i skog og mark (Skroll videre nedover siden).

Frokost.

Morgenkaffe.

Alle liker kaffe til og med Juul:-))

Solen kommer.

Framsiden av huset.

Helikopterjakt.

Denne må jeg ta sier Alfa Eme.

Så kul sier Giggi,törr jeg???

Ja,kom igjen sier Dokka,vi tar den sammen !!

Jeg skal vise dere hvordan en tar denne sier Alfa Eme.

Se slik, nå er den snart död sier Alfa Eme.

Er den död nå?

jepp,men den smakte ikke helt bra sier Alfa Eme.

 

 

Hagebilder 2009.

Turbilder 2009.

 

2007.

 

Peiskos

 

Sove-rom

Föderom,der valpene er sammen med sin mor den 1ste tiden.

 

Mulvarpen Blackie

Spise Kirsebær.

 

Huset på framsiden.

 

Vinterstemning ved Sandaholm.

Kaffe kos

 

Chilavert (Blackie)sin förste langtur.

 

Blackie i full fart.

Sopp-tur.

Vi spiser sopp:-))

Her var det fint å löpe.

Men hvor har det blitt av dere???